Rólunk

A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulásunk óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követjük a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végzünk, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtunk és évi több mint kétezer ügyben jogsegélyt nyújtunk, képzéseket tartunk és média kampányokkal mozgósítjuk a nyilvánosságot. A TASZ 30 munkatárssal dolgozik, és évi kb. 190 millió forintos bevételből gazdálkodik. A TASZ egyetlen fillér állami támogatást vagy magyarországi pártoktól érkező forrást nem fogad el. Bevételeink kizárólag magánszemélyektől, cégektől és magánalapítványoktól érkeznek. Legyen Ön is a TASZ támogatója! Ismerje meg munkatársaikat!


A TASZ KÜLDETÉSE

A TASZ azért dolgozik, hogy bárki megismerhesse alapvető emberi jogait és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben.

A TASZ fő célkitűzése, hogy az alapvető jogok és jogelvek érvényesüljenek Magyarországon. Tevékenységünket olyan jogterületekre összpontosítjuk, ahol gyakoriak vagy rendszerszerűek a jogsértések, és az áldozatok különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak. Jelen vagyunk bíróságokon, minisztériumokban, nemzetközi és hazai konferenciákon, egyetemeken, valamint a fővárosban és vidéken.

A TASZ figyelmet fordít számos politikai szabadságjog, az önrendelkezési jog és bizonyos sérülékeny csoporthoz tartozók jogainak védelmére. Arra törekszünk, hogy az állam csak különösen súlyos indokkal, elkerülhetetlen mértékben, és csak törvény alapján, megfelelő eljárási garanciák mellett korlátozza az alapvető jogokat. Tevékenységünk kiterjed a

- személyes adatok védelmére,

- közérdekú adatokhoz való hozzáférésre és annak biztosítására, hogy az állam átláthatóan működjön,

- a gyülekezési, a szólás- és a sajtószabadság védelmére,

- a választáshoz való jog és a részvételei jogok képviseletére,

- a polgárok jogainak védelmére az egészségügyben,

- a testi önrendelkezés védelmére úgy mint a méltó halálhoz való jog vagy a terhesség-megszakítás,

- a HIV/AIDS-szel élő személyek jogaink a védelmére,

- az LMBT+ emberek jogaink a védelmére,

- a romák jogainak védelmére az intézményes diszkriminációval szemben,

- a fogyatékos polgárok jogainak védelmére,

- a drogfogyasztók jogainak  védelmére és az ezt tiszteletben tartó állami drogpolitikáért való fellépésre.

RÉSZLETES INFORMÁCIÓK A TASZ-RÓL

Share